Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

2010. február 22.

Minimál stílus

rend a lelke mindennek

A minimál stílus jelmondata szerint a tér szolgálja az embert!
A XXI. század dolgozó emberének egy pörgős nap után szüksége is van a nyugalomra, a tisztaságra és a rendezettségre. A minimál stílussal olyan hangulatot hozhatunk létre, ahol a formák és a színek puszta látványa is nyugtatólag hat.
Elegáns, egyszerű, légies.
Jellegzetes a különböző funkciójú terek egybenyitása, így a szem szabadon futhat végig minden apró részleten.
A tárgyakat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban kell elhelyezni, az így teremtett egyensúly visszasugárzik az ott élő emberre. A minimál a formákat folyamatosan ismétli, sorba állítja, rendet teremt. Barátságos hatást keltenek a geometriai formák, illetve a színek.
A bútorok egyszerű vonalvezetésűek, minőségiek, a kárpitok általában minta nélküliek.
Ha elegáns környezetben szeretnénk élni, kombináljuk a fémet meleg földszínekkel, ha fiatalosabb légkört szeretnénk teremteni, válasszunk letisztult formavilágú bútorokat, harsányabb színekkel kombinálva, arra azonban ügyeljünk, hogy soha ne legyenek hivalkodóak, túlzottan hangsúlyosak.
A stílus minimál volta és aránylag szegényes színvilága megköveteli a bőséges természetes fény jelenlétét, amely egyben annak melegségét is fokozza.
A belsőépítészeknek sem egyszerű létrehozni egy ilyen enteriőrt, mert bár hiányérzetünk lehet az efféle terek láttán, de a kevesebb több az irányadó elv.


 


  


  



 

  


  


  


  


  


  




 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése