Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

Magamról

Szóra Szende
enteriőrtervező, enteriőr stylist

Nevem Szóra Szende, Erdélyben születtem: Székelyudvarhelyen. Tanulmányaim folytatása révén költöztem Budapestre. A középiskolában képzőművészettel foglalkoztam: festettem, szobrászkodtam, azonban amikor a pályaválasztásra került a sor, szerettem volna elrugaszkodni a pusztán saját önkifejezésemről szóló művészet világából és valami biztosabb, racionálisabb irány érdekelt. Így találtam rá a belsőépítészet fogalmára, ami a racionális művészet maga.
Tanulmányaimat a Krea Kortárs Művészeti Iskola Enteriőrtervezési szakán folytattam, ahol olyan emberek lehettek oktatóim, akik már vezető és sikeres belsőépítész cégek tulajdonosai voltak.
Most egy viszonylag fiatal belsőépítész cég, a Renouveaux Budapest háromfős teamjének vagyok a tagja, mint tervező. Célunk Budapest belvárosának lepusztult lakásait újraéleszteni, viszont személyiségüket, karakterüket megtartani.
Ez az én életem, néha elrugaszkodni a valóságtól, megálmodni és megvalósítani mások vágyait, olyan élhető környezetet tervezni, mely teljessé teszi az életüket.
„Nem elég, ha a környezet csak az alkotóerőt mozgósítja, magában kell hordoznia az ember egész lényét.”
Herbert Bayer


Visszatekintés a múltba
belsőépítészeti tanulmányaim gyümölcse

A Kreában eltöltött négy év során lehetőséget kaptam több belsőépítészeti stílusban és tervezésben kipróbálni magam, többek között: star lakás tervezése, art nouveau polgári lakás, étterem és hotel kialakítása, akadálymentes élettér tervezése, parasztház-tervezés, saját tér létrehozása, stb. Minden félév egy újabb kihívás és egyben tapasztalat volt.
Nagy tervezési szabadságot kaptam és ezt csak most köszönhetném meg, mikor az életben anyagi és igénybeli korlátok közé vagyunk szorítva, de talán éppen ez a kihívás….
Egy kis betekintés a tervezési munkáimba: