Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

2010. február 22.

Metropuritan stílus

nagyvárosi életstílus

Valahol a nagyvárosok, metropoliszok felhőkarcolóinak magasságában született meg ez a stílusirányzat, amiről egyre többet hallhatunk.
A metropuritan stílus egy nagyon új keletű belsőépítészeti stílus, amely irányadó inspirációnak tartja a nagy városok építészetének jellegzetességeit és a vidéki életre utaló elemeket.
Bátran használják a fémes szerkezetű bútorokat, kiegészítőket, legyenek azok teljesen új vagy éppen régies, elhasznált állapotúak. Letisztult vonalvezetésű bútorokat tervezzünk be, a légies hatás elérésére alkalmazhatjuk a lebegő megoldást (polcok, ágy, lépcső), valamint az üveg bútorokat.
A metropuritan stílus egyik fő jellemzője a fémvázas ablakkeretek, nagy ablakfelületek, amin keresztül beáradhat a természetes fény és átjárhatja az amúgy is tágas, sokszor egybenyitott tereket.
Színhasználat szempontjából asszociálhatunk a metropoliszok szmogos légkörére, úgy, hogy füstös színeket alkalmazunk, ritkán megbolondítva egy nagyon élénk színnel.
A fémek, beton és füstös színek keltett rideg hatást mindenképpen lágyítani kell, erre egy megoldás a kandalló betervezése, puha szőrmetakarók és szőnyegek elhelyezése az enteriőrben.
Nagyon fontos eleme a metropuritan stílusnak a természet valamilyen megjelenése az enteriőrben, legyen az egy élő növényzet, folyami kavics, folyó áztatta uszadékfa, rendkívüli hatást kelthetünk velük és elérhetjük azt az egyensúlyt, amit a stílus megkövetel.
A metropuritan stílusú enteriőr lehet az otthona, azoknak az embereknek, akik természet közeli helyen nőttek fel és munkalehetőség céljából választották otthonuknak a nagyvárosok zajos és pörgős világát.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése