Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

2010. február 22.

Milyen a jó belsőépítész?

Vallomás

Először meg kell fejtenünk a szó jelentését, mivel sokan összekeverik a fogalmakat, úgy mint lakberendező, enteriőrtervező és belsőépítész.
A lakberendező és az enteriőrtervező egy és ugyanaz, az utóbbi pusztán idegen nyelvi leképzése a lakberendező szónak és talán jobban is hangzik, ezért hallhatjuk mostanában gyakrabban ezt a fajta megnevezést. Feladata egységes stílusúvá alakítani a teret, mindenféle építészeti, gépészeti átalakítás nélkül, majdnem csak dekorálási szinten, ami abban merül ki, hogy színekkel, bútorokkal és textilekkel játszunk.
A belsőépítész egy erős ötvözete az építésznek és a lakberendezőnek. Feladata sokkal összetettebb és felelősségteljesebb, mivel falakat bont, funkciókat határoz meg, ugyanakkor kifejezetten figyel a részletekre, egy meghatározó stílus kialakítására. Legtöbb esetben teamben dolgozik, együtt egy statikussal, fűtés-, víz- villanyszerelővel, segítségére lehet egy textiltervező, világítástervező is.
Valójában megbízási szinten húzhatunk határokat a fent említett szakmák között.
Most, hogy tisztáztuk a belsőépítész feladatait, újra feltehetjük a nagy kérdést: Milyen a jó belsőépítész?.
A jó belsőépítész mindenekelőtt olyan valaki, aki a fent említett feladatoknak helyt áll, aki igényeidnek, személyiségednek megfelelően alakítja át a tereket úgy, hogy saját stílusától eltekintve, szakmai tudásával felvértezve segítségedre van. Az első találkozáskor feltett kérdéseket ne vedd tolakodásnak, hiszen akkor történik a személyiséged leképezése és beleillesztése egy meghatározó stílusvilágba.
Nemcsak a stílusokban való jó eligazodás, hanem a statikai, építőanyag és építészeti előírások, megoldások ismerete jellemzi a jó belsőépítészt, valamint a kiváló kommunikációs készség a megrendelővel és a kivitelezőkkel.
A türelmesség és a határozottság a másik két kulcsszó. A határidők betartása, pontosság.
Lényeg, hogy az elvégzett munka minőségi és egységes stílusú legyen, az ügyfél pedig elégedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése