Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

2010. február 22.

Future design

időutazás a jövőbe
A design nem szab határokat, kivéve, ha a bútorok funkcionalitásával támasztott követelmények épp nem azok.
A bútor- és formatervezők ezt a szabadságot kihasználva furcsa kinézetű, jövőbe illő, nem a megszokott, hétköznapi enteriőrökbe szánt darabokkal álltak elő.
Ezek a bútorok nemcsak kinézetük révén újítóak, hanem bemutatják a különböző új mesterséges anyagok adta lehetőségeket.
Akár Ayala Serfaty mélytengeri organizmusokra asszociáló lámpáit, akár Zaha Hadid coriánból készült űrbeli ülőbútoraira tekintünk, nehezen tudjuk elképzelni otthonainkba. Talán nem is oda szánták őket a tervezők, közösségi terekbe, nagy irodaházak csarnokába készültek, vagy mégsem?
Ha mégis szeretnénk jövőbe illő hangulatot teremteni otthonunkba, használjunk sötét színeket: feketét, fehéret, szürkét, valamint egy olyan élénk színnel kombináljuk, ami életszerűvé teszi az enteriőrt, mondjuk: vöröset, élénk zöldet, lilát. A fémes hatású anyagok, fémvázas bútorok, a bőr, magas fényű műanyag felületek alkalmazásával is elérjük az űrbeli hatást. Jellemző az organikus formák használata.
A fennti kérdésre csak akkor kapunk választ, ha a mindennapokban majd többet találkozunk ezekkel a különös külsejű bútorokkal, amik már a design világát meghódították.



 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


 
  



 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  
 

 




 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


 




 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése