Üdvözöljük belsőépítész blogunkon!

Belsőépítész blogunkon naprakész ötletekkel szolgálunk, azoknak a designkedvelő embereknek, akik nyitottak az új és ötletes megoldásokra, valamint segíthetünk lakberendezőként megnyitni az utat a hétköznapi ember otthonának, álmainak megvalósításához.

2010. február 22.

Milyen a jó kivitelező?

Összhangban a belsőépítésszel
 
Rendkívül pörgős világot élünk, néha úgy érezzük, hogy nem elég a napi 24 óra, ezért ha eljön az a pillanat, amikor már szükségessé válik az otthonunk felújítása vagy éppen elértük életünk egyik fontos célját és sikerült vásárolni egy lakást, bizakodva adjuk át a felújítással járó munkálatokat egy speciálisan ezzel foglalkozó vállalkozónak. És ekkor érhetnek igazán nagy és kellemetlen meglepetések, amik anyagilag is megkárosíthatnak.
Egyre gyakoribb eset, hogy a vállalkozók a projekt elkezdése előtt felveszik a pénzt és szó nélkül eltűnnek. Vannak vállalkozók, akik olcsó anyagokból dolgoznak és az idő elmúltával, rég a kifizetés után megmutatkoznak a silány anyagokból adódó strukturális problémák.
Fontos az ún. előtanulmány, azaz a megfelelő cég megtalálása. Bármilyen módon, interneten, hirdetésben vagy egy ajánlás során találunk rá egy elsőre szimpatikusnak tűnő cégre, tovább kell kutakodnunk. A kiszemelt cég referencia anyaga legyen az első célpont, nem elég, ha képi anyagot mutatnak nekünk, kérni kell, hogy, ha van rá mód egy már általuk felújított lakásba is nyerjünk betekintést. Kérdezzünk minél többet, egy bizonyos idő elteltével ugyanazt a kérdést is feltehetjük, így leellenőrizhető a vállalkozó szavahihetősége.
Ajánlott olyan céghez fordulni, amely egyszerre több igényünket is kielégítheti, gondolok itt a tervezésre és a kivitelezésre egyaránt. Nagyon sok időt takaríthatunk meg, ha nem kell különböző szakmát képviselő emberekkel találkozni, szerződéseket kötni.
Nem kell tartani és megijedni egy nagyobb árajánlattól, mivel inkább fizessünk többet egy minőségi munkáért, mint ráfizetni egy igénytelen munkára.
Gyakran előforduló problémát jelentenek a kifizetések és a határidők. Bizakodó lehet, ha a cég a projekt előtt elkészít és bemutat egy időbeosztást, ami takarja a különböző munkálatok lezajlását és egy fizetési határidőt, ami fedi az addig elvégzett munkálatokhoz szükséges anyagiakat.
A jó kivitelező cég teamben dolgozik, hogy ügyfeleinek több irányban is tudjon segíteni, megoldást generálni. Foglalkoztat többek között belsőépítészt, kommunikációs managert, művezetőt, árubeszerzőt és egy olyan szakmailag összetett kivitelező csapatot, melyre felelősségteljesen hagyatkozhat.
A lakásfelújításán kívül segíthet különböző a lakás használatbavételével kapcsolatos engedélyek beszerzésében, papírmunka elvégzésében.
A fenn említett feladatok, amik a belsőépítész céget terhelik a szerződéskötés után, bizonyosan csökkentik a költségvetést és a lakásfelújítással járó stresszt is, valamint zökkenőmentessé és gyorsabbá teszik a projekt mielőbbi lezajlását.
Végül mindkét fél elégedett és megtörténhet a kifizetés és a beköltözés.


http://www.renouveaux.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése